aA
Vilniaus tolimojo keleivinio susisiekimo bendrovės TOKS vadovas Arūnas Urbonas teigia, kad bendrovei priklausančio autobuso avarija Latvijoje buvo nelaimingas atsitikimas.
Trečiadienį A. Urbonas susitiko su Lietuvos susisiekimo ministru Rimantu Didžioku. Pasak TOKS vadovo, pokalbyje kalbėta ir apie pirmadienį Latvijos pajūryje įvykusią autobuso avariją, kurioje žuvo bendrovės vairuotojas, 61-erių metų Jonas Kvietkauskas.

Kaip BNS sakė A. Urbonas, remiantis Latvijoje atliktais autobuso techninės ekspertizės preliminariais rezultatais, 1989 m. pagaminta transporto priemonė buvo techniškai tvarkinga, išnaudojusi tik trečdalį techninio resurso iki kapitalinio remonto.

Pasak A. Urbono, jeigu latviams būtų iškilusi nors menkiausia abejonė dėl autobuso techninės būklės, nebūtų buvę leista jo pargabenti į Lietuvą. Autobusas parvilktas į Vilnių antradienį.

"Vertiname šią nelaimę kaip nelaimingą atsitikimą", sakė A. Urbonas. Pasak jo, dabar bendrovė skaičiuoja patirtą materialinę žalą.

Kaip jau skelbta, Latvijos policija neketina kelti bylos dėl avarijos.

Pasak A. Urbono, jis neišgirdo priekaištų ir iš susisiekimo ministro, nes tam nėra pagrindo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.