aA
Blogas oras ir prastas matomumas po vandeniu anksčiau sutrukdė prie atominio povandeninio laivo prijungti gelbėjimo kapsulę.

Manoma, kad įgulai deguonies užteks tik 48 val., tuo tarpu Rusijos karinio jūrų laivyno pareigūnai trečiadienį Briuselyje susitinka su NATO atstovais dėl Vakarų pagalbos.

Rusijos Šiaurės laivyno atstovas spaudai nugrimzdusio laivo uoste Severomorske sakė, jog trečioji kapsulė, kuria galima vienu kartu evakuoti 20 jūreivių, jau pradėjo leistis į jūros dugną.

Povandeninis laivas į jūros dugną nugrimzdo po avarijos sekmadienį. Pasak laivyno atstovo spaudai, gelbėtojai girdėjo, kaip įgulos nariai beldė į laivo sieną, bet šie signalai silpo. Paskutinį kartą beldimą gelbėtojų laivai elektronine įranga girdėjo antradienį vakare.

Tačiau naujienų agentūra "Interfax" pacitavo Šiaurės laivyno spaudos tarnybos vadovą Vladimirą Navorockį, sakiusį, kad su įgula ryšys nenutrūko. "Žmonės gyvi ir tai svarbiausia", sakė jis. Admirolas Vladimiras Kurojedovas sakė, jog įgula deguonies turi dar dviem dienoms. "Gelbėjimo operacijos sėkmės tikėsimės iki rugpjūčio 18 dienos", teigė admirolas. Pasak jo, jei įgulos nepavyks evakuoti kapsulėmis, visas laivas gali būti iškeltas dviem pripučiamais pontonais.

Gelbėjimo operacijoje dalyvauja 22 laivai. Rusija kol kas atsisakė Didžiosios Britanijos ir JAV pagalbos, bet britai trečiadienį paskelbė rengią savo povandeninį laivą išplaukti į nelaimės vietą.

Rusijos ir NATO pareigūnai kalbėjosi dėl gelbėjimo operacijos, o vėliau trečiadienį keli Rusijos karininkai išvyks į Briuselį sužinoti, kokią pagalbą Aljansas gali pasiūlyti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.