aA
Grupė entuziastingai nusiteikusių programinės įrangos kūrėjų operacinei sistemai “Linux” planuoja kurti programas, tiesiogiai konkuruosiančias su “Microsoft Office” programomis.
Iki šiol nemokama “Linux” operacinė sistema buvo dažnai vartojama tarnybinių stočių valdymui. Nors šioje sferoje “Linux” laikoma alternatyva “Microsoft” produktams, visgi ji negalėjo išstumti programinės įrangos gigantės iš namų ar verslo kompiuterių. Pagrindinė to priežastis - nesukurta programinės įrangos, kuri tiktų ir kompiuteriams su “Windows” bei “MacOs” operacinėmis sistemomis.

Ši padėtis gali greitu metu pasikeisti, nes “Linux” aktyvistų grupė žada įkurti IBM, “Compaq”, “Hewlett-Packard”, “Sun Microsystems” ir daugelio kitų kompiuterių gamintojų remiamą “Gnome” fondą. Šio fondo tikslas - standartizuotos vartotojo aplinkos bei nemokamai platinamų taikomųjų programų rinkinio sukūrimas.

“Gnome” vartotojo sąsają “Sun Microsystems” žada pritaikyti ir savo kuriamai operacinei sistemai “Solaris”

Statistiniais duomenimis, apie 24 procentuose tarnybinių stočių veikia “Linux”, kai tuo tarpu namu ir biuro kompiuteriuose ji yra daug mažiau vertinama. Apie 88 procentai tokių kompiuterių vartoja “Microsoft” produktus, o 5 - “Apple” operacines sistemas.

Iki metų pabaigos programuotojai žada sukurti tiek programinės įrangos “Linux” sistemai, kad būtų galima nesunkiai rungtis su “Windows”. Kuriamos ir priemonės, supaprastinsiančios darbą šioje operacinėje sistemoje, kuri paprastai laikoma tinkama tik entuziastams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.