aA
Prezidento Vladimiro Putino vadovaujama Rusijos saugumo taryba praėjusį penktadienį, atrodo, rado kompromisą, kaip išspręsti karinės vadovybės nesutarimus dėl strateginės raketų kariuomenės ateities. Bent jau Rusijos spauda teigia, kad po šio susitikimo aiškaus laimėtojo nėra.
Diskusijose dėl Rusijos strateginės raketų kariuomenės ateities jau seniai išsiskyrė generalinio štabo viršininko Anatolijaus Kvašnino ir gynybos ministro Igorio Sergejevo nuomonės.

A.Kvašninas, atsižvelgdamas į branduolinį nusiginklavimą bei finansinius sunkumus, siekė labai sumažinti strateginę raketų kariuomenę ir integruoti ją į karines oro pajėgas. Tuo tarpu I.Sergejevas buvo už tai, kad strateginei raketų kariuomenei, branduoliniams povandeniniams laivams bei didelių nuotolių branduoliniams bombonešiams vadovautų vienas štabas.

I.Sergejevas po keturias valandas trukusio Saugumo tarybos posėdžio pareiškė pasitenkinimą šiuo susitikimu. Gynybos ministras sakė, kad V.Putino sprendimas yra "gerai subalansuotas ir grindžiamas šalies ekonominiu potencialu". Pasak ministro, tokių visapusiškų ir išsamių derybų dėl kariuomenės likimo dar nėra buvę.

"Lietuvos rytas"