aA
Lietuvos darbininkų sąjunga (LDS) Seime rinkimuose rems ekspremjero Gedimino Vagnoriaus vadovaujamus nuosaikiuosius konservatorius.
Šeštadienį LDS koordinacinėje taryboje nutarta Seimo rinkimuose remti Nuosaikiųjų konservatorių sąjungą (NKS). Oficiali bendradarbiavimo sutartis turėtų būti pasirašyta rugpjūčio 23 dieną.

Birželį per NKS steigiamąją konferenciją nuosaikieji konservatoriai įvardijo LDS kaip savo politinę partiją.

Seimo rinkimuose ketina dalyvauti ir LDS prezidentė Aldona Balsienė.

LDS nariai savo apsisprendimą remti G. Vagnoriaus Nuosaikiųjų konservatorių sąjungą motyvavo tuo, kad G. Vagnoriui 1996-1999 metais vadovaujant Lietuvos Vyriausybei vyko reformos, "buvo nors ir nedaug, bet didinami atlyginimai ir pensijos, mokytojų atlyginimai, pavyko stabilizuoti Lietuvos finansinę situaciją po LDDP valdymo ir bankų griūties".

"Reikėtų įvertinti nuosaikiųjų profesionalumą, tokio lygio specialistų Lietuvoje nėra daug, reikia juos vertinti. Be to, G. Vagnorius ne kartą parėmė LDS, kaip demokratinę naujai besikuriančią profesinę sąjungą", rašoma LDS išplatintame pranešime.

Kitą savaitę LDS taip pat ketina vesti konsultacijas bei derybas su partija "Socialdemokratija 2000" dėl šios partijos rėmimo rinkimuose į Seimą.

Anot LDS, "Socialdemokratijos 2000" ideologija, jos šaknys labai artima Lietuvos darbininkų sąjungai, kaip profesinei sąjungai. "Socialdemokratija 2000" susikūrė pernai, kai dėl nesutarimų su Socialdemokratų partijos lyderiu Vyteniu Andriukaičiu iš šios partijos pasitraukė būrys Rimanto Dagio bendraminčių.

Kaip rašoma pranešime, ši partija atsiribojo nuo nomenklatūrinio profsąjungų turto, balsuojant už įstatymą, balsavo už tai, kad turtas būtų padalintas teisingai.

Neseniai vienas konservatorių lyderių Jurgis Razma buvo viešai pasiūlęs kirsti lažybų, kad Seimo rinkimuose nuosaikieji konservatoriai, LDS ir "Socialdemokratija 2000" dalyvaus išvien, nes, konservatoriaus teigimu, visos šios politinės jėgos esą susijusios Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidento Bronislavo Lubio kapitalu.

Lietuvos Seimo rinkimai vyks spalio 8 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.