aA
Šeštadienį apie pietus 19 parų trukusią bado akciją nutraukė bendrovės "Inkaro avalynė" darbininkai.
Baimindamasi dėl badaujančių darbininkų gyvybių, Kauno apskrities viršininko administracija paėmė iš Žemės ūkio banko 275 tūkst. litų paskolą. Šie pinigai jau šeštadienį išdalinti "Inkaro avalynės" darbininkams, iš kurių trys jau 19 parų tęsė bado akciją.

Gavę atlyginimus, du iš trijų badavusių darbininkų buvo išvežti į Kauno akademinių klinikų reanimacijos skyrių. Vienas darbininkas medikų bus prižiūrimas namuose.

Kaip BNS sakė UAB Kauno "Inkaro avalynė" darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Kazimieras Ruževskis, badaujantys darbininkai jautėsi prastai, tačiau išvažiavo "žvalūs".

Kovo 7 dieną prie bendrovės "Inkaro avalynė" vartų pradėję bado akciją, šios bendrovės darbininkai jau buvo kreipęsi į prezidentą V. Adamkų ir ministrą pirmininką Andrių Kubilių, prašydami padėti atgauti uždirbtus pinigus.

Kai kuriems koncerno "Inkaras" padalinių darbininkams atlyginimas buvo nemokamas daugiau nei metus, bendrovės administracija darbininkams skolinga apie 1,3 mln. litų, įmonė jau visiškai nedirba.

"Inkaro koncerno" padaliniams - UAB "Inkaro avalynė" ir AB "Inkaras" vasario 21 dieną iškelta bankroto byla.

Vyriausybės spaudos tarnyba penktadienį pranešė, kad AB "Inkaras" bus keliama baudžiamoji byla dėl gautų užsienio paskolų panaudojimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.