aA
Korporacija “Hewlett-Packard” pirmadienį paskelbs, kad “Linux” tampa viena iš trijų “strateginių operacijų sistemų”. Bus sukurti nauji produktai bei paslaugos, pritaikytos šiai operacijų sistemai.
Kalifornijoje įsikūrusios kompanijos atstovas teigė, kad tokiam žingsniui paskatino vis labiau augantis “Linux” sistemų poreikis. Tai turėtų padėti vartotojams geriau susipažinti su “Linux” ir panaudoti ją dirbant su daugiau programų.

“Viską lėmė klientų poreikiai”, - sakė HP “atvirojo kodo” (open source) ir “Linux” operacijų sistemos diegimo skyriaus vadovas Jimas Bellas. ““Linux” yra tarsi cunamis, kuris užpildė rinką. Ši sistema plinta kaip dykuma. Manome, kad šios “Linux” paklausa tik augs”.

“Linux” greta “Hewlett-Packard” sistemos “HP Unix” bei “Microsoft Windows 2000” operacijų sistemų, tapo trečiąja “Hewlett-Packard” kompiuterių operacijų sistema.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.