aA
Didžiosios Britanijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų santykiai tikriausiai jau niekada nebus tokie, kokie buvo iki šiol.
Amerikiečių ambasadoriaus Londone paauglė duktė pareiškė, kad žavisi Didžiosios Britanijos avimis, bet vaikinai čia tinkami... tik paukščiams baidyti.

15 metų Mary Catherine Lader parašė straipsnį, kuriame paneigė visus stereotipus apie anglų džentelmenus.

Šis straipsnis išspausdintas Didžiosios Britanijos žurnale apie visuomenę ir jos įžymybes "Tatler".

"Dievinu Anglijos kraštovaizdį, Škotijos aukštumas, avis Velse, o labiausiai patinka gyventi Londone, - rašė mergina. - Tačiau kai pradėjau lankytis vakarėliuose, pamačiau, kad britų vaikinai tik gadina nervus".

Amerikietė Wallis Simpson, dėl kurios šio amžiaus 4-ajame dešimtmetyje sosto atsisakė Didžiosios Britanijos karalius Edwardas VIII, galbūt apsiverstų kape, bet panelė M.C.Lader savo žodžių atšaukti neketina.

Pasak JAV ambasadoriaus dukters, britų vaikinai yra liesi, išblyškę ir atrodo kaip ligoniai.

Jiems, be to, trūksta bendravimo kultūros, o jų netinkama apranga greitai nustelbia sukeltą patrauklumo įspūdį.

Mergina apskritai nėra tikra, ar įmanoma susidraugauti su britų paaugliais, nes jie jau po kelių klausimų jaučiasi turį teisę lįsti prie pašnekovės ir drąsiai kišti savo liežuvį į jos burną.

JAV ambasada nekomentavo panelės M.C.Lader nuomonės apie britų vaikinus, tvirtindama, jog ji yra privatus asmuo.

Ambasadorius su šeima straipsnio pasirodymo metu buvo išvykęs iš šalies.

Didžiosios Britanijos žiniasklaida iškart pasigavo drąsios paauglės žodžius, o britų vyrai smogė atsakomąjį smūgį.

Amerikietei buvo priminta, kad britai yra geriausi meilužiai pasaulyje, patarta susipakuoti daiktus, grįžti į jankių šalį ir ten draugauti su vietos kretinais ir rasistais.

Šalies laikraščiai prisiminė, kaip anksčiau būdavo apibūdinami amerikiečių kareiviai: per gerai apmokami, per gerai maitinami, per daug apsėsti sekso ir čia ne per daug reikalingi.

Dabar prie to esą galima pridėti, kad amerikiečiai niekada nebuvo itin mandagūs.

Bulvarinė spauda netruko surasti JAV ilgesnį laiką praleidusių paauglių bričių, kurioms visai nepatikę amerikiečių vaikinai. Jų mėgstamiausias užsiėmimas esąs nesaikingas girtavimas, važinėjimas automobiliais ir krūtinės raumenų mankštinimas.

Britų laikraščiai net kreipėsi į buvusius ambasadoriaus dukters vaikinus, prašydami pasidalyti su skaitytojais įspūdžiais apie romantiškus nuotykius su ja.

"Lietuvos rytas"