aA
"Įsivaizduokite, atsikėlęs vieną rytą Los Andžele jūs pamatote paplūdimiu šliaužiančius golfo lazdomis apsiginklavusius aštriadančius lietuvius, kurie nori ištaškyti jūsų smegenis. Ką jūs darytumėte? Tai - savigynos priežastis", liepos mėnesio pabaigose pasirodžiusiame savaitiniame pramogų žurnale "Entertainment Weekly" pareiškė M. Gibsonas.
Šeštadienį dienraštis "Lietuvos rytas" rašo, kad šis 44 metų žvaigždės interviu apie karą pasirodė 1,3 mln. egzempliorių tiražu JAV leidžiamo "Entertainment Weekly" internetinėje versijoje.

Tikėdamas, kad M. Gibsonas juokauja, laišką aktoriaus publicistui nusiuntė Lietuvos ambasados Vašingtone spaudos atašė Rolandas Kačinskas.

Jis laiške prašo perduoti M. Gibsonui, kad "lietuviai yra taikūs žmonės", o jų dantys "nėra tokie aštrūs", ir paprašė priimti "ištiestą taikos ranką".

R. Kačinskas taip pat pakvietė M. Gibsoną arba jo atstovą apsilankyti Lietuvos ambasadoje Vašingtone ir apsvarstyti taikos susitarimą. Kaip geros valios ženklą ambasada pažadėjo aktoriui įteikti geriausio lietuviško alaus dėžę.

Tačiau nei M. Gibsonas, nei jo publicistas į Lietuvos ambasados kreipimąsi neatsiliepė.

"Lietuvos ryto" duomenimis, aktoriaus atstovai Holivude sulaukė ir daugiau nepasitenkinimo laiškų, daugiausia - iš Amerikoje gyvenančių lietuvių ir lietuvių kilmės amerikiečių.

Už vaidmenį filme "Patriotas" aktoriui buvo sumokėta 25 mln. JAV dolerių - didžiausias atlyginimas per visą kinematografijos istoriją. Šis filmas šiuo metu rodomas ir Lietuvoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.