aA
Penktadienį Seime pusantros valandos trukusios Valstiečių partijos (LVP) ir Krikščionių demokratų sąjungos (KDS) vadovų derybos dėl bendro rinkimų sąrašo daugiamandatėje apygardoje baigėsi be rezultatų.
Kaip BNS sakė KDS pirmininkas Kazys Bobelis, derybos žlugo dėl to, kad Valstiečių partijos atstovai laikėsi nuomonės, jog daugiamandatės apygardos sąraše septynias vietas iš kiekvieno dešimtuko turi užimti jų partijos atstovai, o 3 turėtų tekti Krikščionių demokratų sąjungai.

KDS nuomone, jos ir LVP kandidatai turėtų gaut poi pusę vietų sąraše.

Deryboms pasibaigus be susitarimo, Krikščionių demokratų sąjunga, pasak jos pirmininko, ketina varžytis su Valstiečių partija ne tik daugiamandatėje, bet ir vienmandatėse apygardose. Tai, pasak Bobelio, yra beveik galutinis sprendimas.

Ketvirtadienį spaudos konferencijoje Krikščionių demokratų sąjungos atstovai teigė, jog preliminariai su LVP buvo susitarta pasidalinti apygardomis ir tarpusavyje nekonkuruoti.

“Jie (Valstiečių partijos atstovai – BNS) pervertina savo galimybes”, sakė BNS K. Bobelis. “Kartu mes galėjome daug laimėti, o dabar nukentėsime tiek mes, tiek jie”.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.