aA
Penktadienį pasirašyta Naujosios sąjungos, socialdemokratų partijos, Centro sąjungos bei LDDP deklaracija, kuri skelbia šių partijų susitarimą kartu dirbti Vilniaus labui.

Tokia sąjunga miesto taryboje turės 21 mandatą iš 51.

Koalicijos sudarytojai tikėjosi, kad prie jos prisidės ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), Vilniaus mieste laimėjusi 5 mandatus. Tokia koalicija būtų turėjusi daugumą Vilniaus miesto taryboje.

Spaudos duomenimis, Lietuvos liberalų sąjunga LLRA už paramą pažadėjo atsidėkoti vicemero portfeliu.

Spaudos konferencijoje penktadienį Lietuvos centro sąjungos Vilniaus skyriaus tarybos pirmininkas Algis Čaplikas teigė, kad ši deklaracija dar nereiškia, kad šios partijos sudarė koaliciją.

"Kol kas dar nėra jokios koalicinės sutarties. Mes savo parašais deklaruojame, kad mes sutarėme bendram darbui", pažymėjo jis.

A. Čaplikas šią deklaraciją pavadino "precedento neturinčiu atveju", nes "keturios politinės partijos, atstovaujančios vidurio ir kairiosioms jėgoms, bando formalizuoti savo veiklą ne susitarimais, ne postų pasidalijimais, o veiklos principais".

Jis sakė, kad bendradarbiauti su šią deklaraciją pasirašiusiomis politinėmis jėgomis kviečiamos ir kitos partijos, tačiau plačiau nekomentavo Lenkų rinkimų akcijos neprisijungimo.

"Mes nesibaidome ir nesergame didžiuliais ideologiniais skirtumais. Mes tai traktuojame kaip susitarimą darbui miesto ūkyje, kuriame nėra tiek svarbūs mūsų ideologiniai skirtumai", kalbėjo A. Čaplikas.

Visos deklaraciją pasirašiusios politinės partijos remia A. Čapliko kandidatūrą į Vilniaus miesto mero postą.

Pats A. Čaplikas tvirtino, kad jei bus išrinktas sostinės meru, rudenį nedalyvaus Seimo rinkimuose.

Socialliberalai Vilniaus miesto taryboje gavo 8 mandatus, socialdemokratai - 6, centristai - 4, LDDP - 3 mandatus.

Liberalai Vilniaus mieste laimėjo daugiausiai mandatų - 18, dar 7 mandatus Vilniaus taryboje laimėjo konservatoriai.

Liberalai koalicijos be jų kūrimą įvertino kaip "realybės nesuvokimą" ir "kai kurių partijų nesugebėjimą pripažinti pralaimėjimo".

Daugumos neturinti koalicija greičiausiai negalės sukliudyti liberalų lyderiui Rolandui Paksui tapti Vilniaus meru.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.