aA
Buvusį “Disney” studijos darbuotoją dėl priekabiavimo prie nepilnamečių areštavo policija. Po arešto vyriškis buvo nubaustas devyniems mėnesiams namų arešto.
Patrickas Naughtonas buvo suimtas Los Andžele, kai elektroniniu paštu susitarė susitikti su susirašinėjimo “drauge”, kuri iš tikrųjų buvo FTP agentė, apsimetinėjusi 13 metų mergaite.

Iki arešto 35 metų amžiaus P.Naughtonas rašė kompiuterių programas, su kuriomis valdžios institucijos sėkmingai internete ieškodavo ir apkaltindavo seksualinius nusikaltėlius.

Buvęs “Disney Go Network” darbuotojas anksčiau dirbo “Sun Microsystems”, dalyvavo kuriant “Java” programavimo kalbą. “Go Network” jis buvo paruošęs programas, iš tinklalapių filtruojančias keiksmažodžius bei pornografiją.

Teisme P.Naughtonas aiškino, kad galvojo, jog jo elektroninė pašnekovė buvo suaugusi moteris. Pasak jo, moteris tik apsimetinėjo 13 metų amžiaus mergaite kad patenkintų savo seksualines fantazijas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.