aA
Ketvirtadienį Vilniuje per Lietuvos ir Lenkijos futbolo aistruolių muštynes nukentėjo du lenkai ir du Vilniaus policijos pareigūnai.
Vienam iš policininkų, 32 metų Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato patrulinės tarnybos rinktinės viršilai, apie 15 val. prie "Žalgirio" stadiono buteliu buvo praskelta galva.

Kaip BNS sakė Patrulinės tarnybos rinktinės komisaras Jonas Lazarenka, pareigūnas sužalojimus gydosi namuose, į tarnybą jis kol kas neina.

Kitam policininkui buvo sumušta ranka. Nesmarkiai sužalotas pareigūnas toliau eina į tarnybą.

Dėl šių įvykių Vilniaus VPK atlieka tyrimą.

Prieš muštynes prie stadiono aistruoliai buvo susigrūmę ir prie Baltojo tilto. Ten "Žalgirio" aistruoliai susimušė su maždaug 40-čia lenkų. Per muštynes smarkiau nukentėjo du lenkai, kurie buvo nugabenti į ligoninę.

Nukentėję lenkų futbolo aistruoliai atsisakė rašyti pareiškimus policijai.

Policija sulaikė vieną Vilniaus "Žalgirio" gerbėją, turėjusį peilį.

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje vyko UEFA taurės pirmojo atrankos etapo rungtynės tarp Vilniaus "Žalgirio" ir Chožovo "Ruch" komandų. Rungtynes rezultatu 2:1 laimėjo Vilniaus "Žalgiris".

Balandžio viduryje Lietuvos Seimas ratifikavo Europos konvenciją dėl žiūrovų brutalaus elgesio per sporto varžybas ir ypač per futbolo rungtynes. Konvencija Lietuvoje įsigalios 2000 metų rugsėjo 1 dieną.

Konvencijos tikslas - suvaldyti žiūrovų brutalų elgesį per sporto varžybas ir ypač per futbolo rungtynes.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.