aA
Nacionalsocialistų lyderis Mindaugas Murza, dėl kurio šiomis dienomis "susipjovė" didžiosios šalies partijos, pasiūlė oponentams "ne viską ant to Landsbergio sukrauti", bet pripažinti savo bailumą.
Vakar surengtoje spaudos konferencijoje nacionalsocialų vadas M.Murza piktinosi neįvykusiu žygiu į sostinę ir Šiaulių merės bailumu. "Jeigu neįsileidžia į Seimą, reikia rinktis prie Seimo ir protestuoti. Ne viską reikia ant to Landsbergio sukrauti, reikia ir savo bailumą pripažinti", - sakė jis.

Pasak M.Murzos, vakar rytą prie savivaldybės susirinko apie 100 žmonių, kurie buvo užsiregistravę kelionei į Vilnių ir laukė pažadėto autobuso. Susirinkę šiauliečiai dar nežinojo, kad kelionė atšaukta. Kiti žmonės buvo perspėti telefonu.

Vakar M.Murza sąvoką "fašistai", kuria vadinami jo sekėjai, perleido valdžioje esančioms partijoms: "Taip, mes esame nacionalistai, nes mylime savo tautą. Per 8 metus nuo mūsų nenukentėjo nė vienas žmogus, o esančios ir buvusios valdžios vykdė tautos genocidą. Šiandien net kai kurie tarybos nariai sakė, kad iki Vilniaus būtume nenuvažiavę. Pati valdžia su tokiomis savo prielaidomis yra fašistinė. Šiandien Lietuvoje nėra demokratijos", dėstė M.Murza.

Šeštadienį prie Šiaulių savivaldybės M.Murza vėl organizuoja mitingą. iį kartą jis jokio leidimo sakė neprašysiąs: "Žmonės turi teisę rinktis ir linksmybėms, ir piketams visose vietose, ir nebūtinai savivaldybės nustatytomis valandomis".

Pasak M.Murzos, Šiaulių merė V.Stasiūnaitė radijo laidoje prasitarė, kad į tokius mitingus daugiau nebeis, nes ten daug kam iš burnos odekolonu trenkia. "Dėl kelių išgėrusių negalima visų bomžais vadinti, nes spalio mėnesį vėl prašys jų balsuoti. Jeigu būtų drąsi, Stasiūnaitė savo populiarumu būtų pralenkusi Šustauską", - sakė vadas.