aA
Nuomonių apklausos rodo, kad būtent V. Putinas turėtų laimėti rinkimus. Užsienio investuotojai tikisi, kad po to jis susigrums su oligarchais, siekdamas sumažinti didžiulę jų įtaką. Šios kovos rezultatai bus laikomi jo noro ir sugebėjimo reformuoti Rusijos ekonomiką išbandymu.

Vienas turtingiausių Rusijos žmonių B. Berezovskis laikraščiui "Vedomosti" sakė, jog laiko V. Putiną reformatoriumi ir kartą per mėnesį skambina jam telefonu. Tačiau jis užsiminė, jog V. Putinas kritikavo oligarchus tik tam, kad laimėtų daugiau rinkėjų balsų.

"Kaip normalus politikas, jis veikia pragmatiškai. Kaip ir visi kiti, jis sakė, kad oligarchai turi būti nutolinti nuo valdžios", sakė B. Berezovskis.

Pasak jo, "tai normalu, visiškai teisinga, tačiau to neįmanoma pasiekti. Tačiau žodžiai teisingi - rinkėjams".

Užsienio investuotojus Rusijoje baido tai, kad siauras verslininkų ratelis gali daryti įtaką politiniams ir ekonominiams sprendimams.

B. Berezovskio vaidmuo V. Putino iškilime ir jo įtaka einančiajam prezidento pareigas lieka neaiškūs. Tačiau rinkimuose B. Berezovskis remia V. Putiną - kaip ir televizijos kanalas ORT, kurio vienas bendrasavininkių yra B. Berezovskis.

"Kartą per mėnesį aš jam skambinu. Jis niekad neatsisako su manimi pasikalbėti", sakė B. Berezovskis. Pasak jo, pastaruoju metu jis su V. Putinu kalbėdavosi apie karo operaciją Čečėnijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.