aA
Nacionalsocialinės partijos nariai, negavę leidimo mitingui Vilniuje bei autobusų kelionei į sostinę, mitingo prie Seimo ir Vyriausybės rūmų nerengs.
Ketvirtadienio rytą prie Šiaulių miesto savivaldybės buvo susirinkę 170 šiauliečių, kurie laukė pažadėtųjų autobusų ir rengėsi kelionei į Vilnių.

Kaip BNS sakė Lietuvių tautinės darbo sąjungos pirmininkas Jaunius Kulnys, su susirinkusiais kalbėjo Šiaulių miesto merė Vida Stasiūnaitė, kuri paaiškino, kad išvykai į sostinę autobusai neskirti dėl nacionalsocialistų atributikos ir šiauliečiai į Vilnių nevyks.

"Tad mes tik pastovėjome prie savivaldybės ir po pusę valandos išsiskirstėme, tačiau visa tai bus paviešinta šeštadienį vyksiančiame mitinge Šiauliuose", sakė J. Kulnys.

Šią savaitę Seimo vadovybės atstovai griežtai kritikavo V. Stasiūnaitės dalyvavimą Mindaugo Murzos nacionalsocialistų šeštadienį surengtame mitinge, kur miesto merė svastikų fone kalbėjo nuo nacionalsocialistų visureigio.

J. Kulnio teigimu, ketvirtadienį V. Stasiūnaitė atsisakė dalyvauti nacionalsocialistų šį šeštadienį rengiamame mitinge.

"Mūsų merei prikaišioja bendravimą su nacių partija, ji ne su partija bendrauja, ji privalo atsakyti į visus šiauliečiams rūpimus klausimus. Jos atsisakymas dalyvauti šeštadienio mitinge - taktinis ėjimas, kad jos vėl neapkaltintų bendradarbiavimu su M. Murzos partija", sakė J. Kulnys.

Šią savaitę Šiaulių miesto taryba paprašė leidimo surengti išvažiuojamąjį posėdį Seimo patalpose. Buvo planuota, jog į sostinę palaikyti Seime posėdžiaujančius Šiaulių politikus važiuos ir šiauliečiai.

Tačiau Šiaulių tarybai rengti posėdį Seime nebuvo leista.Seimo kanceliarijos atsiųstame rašte teigiama, jog Seimo patalpos nėra skiriamos savivaldybių tarybų posėdžiams.

Negavę leidimo posėdžiauti Seimo rūmuose, Šiaulių miesto politikai dėl to apkaltino nelegaliai veikiančią Nacionalsocialinę partiją ir jos lyderį M. Murzą.

Be to, trečiadienį Seimo pirmininkas kreipėsi į Šiaulių savivaldybės narius, kviesdamas nedalyvauti "vienos partijos priešrinkiminėse provokacijose" ir atsiriboti nuo nacių partijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.