aA
Remiantis Seimo kontrolierių įstatymu, Seimo kontrolierius atlikdamas savo pareigas turi teisę reikalauti nedelsiant pateikti informaciją, medžiagą ir dokumentus, būtinus savo funkcijoms atlikti.

Kaip BNS sakė Seimo kontrolierius Albinas Valys, jis, remdamasis piliečių skundu, gegužės 22 dieną raštu kreipėsi į Trakų rajono savivaldybės merą, prašydamas iki birželio 5 dienos atsakyti, kodėl savivaldybė nevykdo anksčiau savo pačios priimto sprendimo, susijusio su konfliktu, kuris kilo tarp dviejų medžiotojų būrelių.

Negavęs atsakymo, Seimo kontrolierius birželio 19 dieną nuvyko į Trakus. Meras pažadėjo atsakymą duoti kitądien, tačiau šio pažado jam neįvykdžius, birželio 21 dieną buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas.

Atsižvelgdamas į tai, kad Trakų rajono savivaldybės taryba išsprendė klausimą dėl ankstesniojo sprendimo nevykdymo, bei tai, jog buvo nubausti savivaldybės pareigūnai, atsakingi už atsakymo Seimo kontrolieriui rengimą, teismas nubaudė merą mažesne bauda, nei numato Administracinių teisės pažeidimų kodeksas.

Per 10 dienų Trakų meras gali apskųsti sprendimą Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Tai antrasis kartas, kai savivaldybės vadovas yra baudžiamas už atsisakymą teikti informaciją Seimo kontrolieriui. 1998 metais dėl šios priežasties 750 litų bauda buvo nubaustas tuometinis Palangos meras. S. Raščiauskas Trakų rajono savivaldybėje atstovauja Lietuvos Centro sąjungai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.