aA
Trečiadienį Kauno meras Vytautas Šustauskas lankėsi Vilniuje, kur susitiko su tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentu Artūru Poviliūnu.
Per susitikimą buvo kalbama apie Kauno valdžios požiūrį į sportą bei apie tai, kaip būtų galima pagerbti Kauno olimpiečius, jeigu jie pasiektų gerų rezultatų Sidnėjuje.

A. Poviliūnas pasidžiaugė ypatingu Kauno valdžios dėmesiu sportui.

"Nors tik 100 dienų jūs valdžioje, tačiau pradedant "Olimpiniu pavasariu" ir baigiant mūsų plaukikų palydėtuvėmis, jūs parodėte dėmesį visiems šiems klausimams", sakė A. Poviliūnas.

"Esu sujaudintas, kad LTOK prezidentas pastebėjo kitokį mūsų valdžios požiūrį į sportą", sakė V. Šustauskas. Jis pridūrė, jog džiaugiasi, kad A. Poviliūnas neignoruoja Kauno bei nepainioja sporto su politika.

LTOK prezidentas, savo ruožtu, palinkėjo, kad olimpinių žaidynių metu meilė sportui suvienytų visas politines jėgas.

A. Poviliūnas taip pat pabrėžė, kad olimpiniam komitetui bei "Lietuvos sportui" labai svarbus politinių jėgų požiūris į ateities renginius.

"Mums įdomu, ką partijos mano apie planus 2002 ar 2004 metais organizuoti Europos jaunimo čempionatą bei 2003 metais Lietuvoje surengti "Europos olimpines dienas".

Kalbėdamas apie olimpiečių pagerbimą, LTOK prezidentas akcentavo tai, kad sportininkams reikia ne tik moralinės, bet ir materialinės paramos.

"Būtų džiugu, kad savivaldybės pagalvotų, kaip pagerbti aukštas vietas užėmusius sportininkus", sakė A. Poviliūnas.

"Stengsimės olimpiečiams padėti visokeriopai, neaišku, kaip bus su pinigais, tačiau sportininkai tikrai nebus užmiršti", sakė Kauno meras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.