aA
“Panasonic Consumer Electronics” paskelbė planus išleisti pirmąjį paprastiems vartotojams skirtą įrašantįjį DVD vaizdo grotuvą. Tikimasi, kad jo kaina bus apie 4000 JAV dolerių (16000 litų).
Įrenginys “DMR-E10” turėtų būti tarpinis produktas tarp kompiuterinių įrenginių ir namų įrangos. Taip pat bus sukurtas ir nesunkiai įdiegiamas “DVD-RAM” diskas. Jo kaina bus 35 JAV doleriai (140 litų) ir jis bus suderinamas su garso, vaizdo ir paprastais programiniais formatais. Manoma, kad mažmeninėje prekyboje JAV šie produktai pasirodys iki šio mėnesio pabaigos.

Pagrindinis “DVD-RAM” privalumas prieš didžiules vaizdajuostes yra galimybė perrašinėti informaciją tūkstančius kartų neprarandant įrašų kokybės. Be to, kur kas patogiau surasti reikiamą filmo vietą.

Nors šis žingsnis technologijų vystymesi yra neišvengiamas, panašu, kad labai nedaug paprastų vartotojų norės mokėti tiek pinigų už vaizdo įrangos atnaujinimą.

“Panasonic” MPEG-2 suglaudinimo standarto realiame laike valdymui naudoja hibridinę VBR (kintamo bitų pralaidumo – variable bit rate) technologiją. Šios technologijos derinys su vaizdo moduliavimo galimybėmis leidžia įrašyti ilgesnės trukmės ir aukštesnės kokybės filmus į to paties dydžio diskus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.