aA
Maskvoje trečiadienį suimti du vyrai, kurie apklausiami dėl sprogdinimo požeminėje perėjoje, pranešė milicija. Per šį sprogdinimą, kuris antradienį įvykdytas viename judriausių Maskvos rajonų, žuvo septyni ir buvo sužeista daugybė kitų žmonių.
Tyrimą vedanti Federalinė saugumo tarnyba (FST) pareiškė, kad įtariamieji atitinka dviejų vyrų, pastebėtų prieš pat sprogimą, aprašus. Be to, ieškoma dar trečio įtariamojo.

“Mes neatmetame galimybės, kad šis teroristinis aktas jų darbas”, sakė FST tardytojas Vladimiras Proničevas.

Milicija trečiadienį sugriežtino apsaugą metropoliteno stotyse ir kitose viešose Maskvos vietose. Sunerimę gyventojai kalba, kad miestui gresia nauja sprogdinimų kampanija, nepraėjus nė metams po pernykštės didžiulių sprogdinimų serijos.

Trečiadienį milicija rado lagaminą su 4 kg trinitrotoluolo (TNT) ir septyniais sprogdikliais. Jis buvo Maskvos Kazanės stoties pamesto bagažo skyriuje. Pranešama, kad sprogmenys nebuvo pajungti sprogdinti, tačiau milicija ieško galimų sąsajų su antradienio sprogdinimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.