aA
Korporacija "Netscape" paskelbė per 25 dienas pristatysianti bandomąją ilgai lauktos interneto naršyklės versiją. Be to, bendrovė pareiškė susitarusi su daugeliu partneriu dėl techninės ir programinės įrangos suderinimo su "Gecko" technologija, skirta teksto ir gafikos peržiūrai internete.
Labai nedaugelis specialistų tiki, kad "Netscape" pavyks iš "Microsoft" atsikovoti interneto naršyklių rinkos lyderio vardą, tačiau "Gecko" paplitimas galėtų suteikti papildomų galimybių interneto svetainių kūrėjams bei neabejotinai suteiktų geresnės nešiojamųjų įrenginių ryšio su internetu galimybes.

Svarbiausia "Gecko" savybė - "Extensible User Interface Language" panaudojimas. Ši nauja technologija skirta vartotojo sąsajos kūrimui programavimo internetui kalbomis.

"Netscape" panaudos "Gecko" technologiją savo naujajai naršyklei, pavadintai "Netscape 6.0". Tai bus pirmasis bendrovės produktas po to, kai 1998 metų lapkritį ją įsigijo "AOL".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.