aA
Per musoninių liūčių sukeltus potvynius šiaurės Indijoje, Bangladeše ir Butane tikriausiai žuvo apie 250 žmonių, o tiems 2,5 mln., kurie turėjo pasitraukti iš savo namų, gresia ligos ir badas.
Tai antradienį pranešė šių trijų valstybių pareigūnai.

Oficialiais duomenimis, per potvynius žuvo 166 žmonės ir dingo 84.

Prieš kelias dienas potvynio bangos atplūdo upėmis iš Himalajų. Dabar upės, pasak Indijos pareigūnų, pradėjo grįžti į savo vagas ir visas dėmesys skiriamas padėti nuo potvynio nukentėjusiems žmonėms, kurių dauguma apsistojo ant kalvų ir kuriems gresia ligų protrūkiai.

Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos atstovas spaudai regione Patrickas Fulleris (Patrikas Fuleris) sakė, jog iš Asamo valstijos būta pranešimų apie vandeniu plintančių ligų reiškimąsi, bet ne epidemijas.

Epidemijos gali kilti vėliau, jei nukentėjusieji greit negaus pagalbos.

Vien rytinėje Biharo valstijoje žuvo 29 žmonės, 1,6 mln. turėjo palikti savo namus, užtvindyti 1 042 kaimai, sugriuvo beveik 4 tūkst. namų.

Bangladeše evakuotis turėjo pusė milijono žmonių, o žuvo 13. Himalajų karalystėje Butane iš namų pasitraukti turėjo šimtai žmonių, o Barsos upei užliejus pramoninį Pasakhos miestą, dingo 40 žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.