aA
Generalinė prokuratūra atmeta mėginimus politizuoti baudžiamosios bylos iškėlimą Vilniaus miesto savivaldybei bei teigia, kad bylos iškėlimo faktas neturi nieko bendra su artėjančiais Seimo rinkimais.
Tai antradienį pranešė Generalinės prokuratūros atstovas spaudai Vidmantas Putelis.

Generalinė prokuratūra susipažino su Vilniaus mero Rolando Pakso, taip pat kai kurių sostinės savivaldybės pareigūnų pareiškimais dėl baudžiamosios bylos dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir mokesčių vengimo Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriuje, kurią iškėlė Generalinė prokuratūra.

Savivaldybės pareigūnų pareiškimuose sakoma, kad ši byla iškelta tendencingai, vadinama "bjauriu politiniu aktu".

Anot Generalinės prokuratūros pranešimo, sumokėti mokesčius Vilniaus miesto savivaldybė buvo raginama ir anksčiau, o baudžiamoji byla iškelta, remiantis ne tik revizijos aktu, bet ir prokuratūros atliktu patikrinimu. Šalyje tai ne pirma baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir mokesčių nemokėjimo.

"Revizine tvarka Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriuje neginčijamai nustatyta, kad įsiskolinimas biudžetui ir žala dėl fizinių asmenų pajamų mokesčio nemokėjimo yra 160 mln. 861 tūkst. 100 litų", rašoma pranešime.

Generalinės prokuratūros teigimu, taip pat buvo nustatyta, kad Švietimo skyrius buvo mokus.

Tai patvirtina skaičiai apie šio skyriaus finansavimą: 1997 metais numatyta skirti 182 tūkst. 760 litų, skirta 182 tūkst. 241 litas (99,7 proc.), 1998 metais numatyta - 242 tūkst. 213 litų, skirta 242 tūkst. 213 litų (100 proc.), 1999 metais numatyta - 250 tūkst. 806 litai, skirta 255 tūkst. 120 litų (101,7 proc.), 2000 metais numatyta - 228 tūkst. 551 litas, iki birželio 1 dienos skirta 100 tūkst. 887 litai.

"Todėl teigti, kad nebuvo pilnutinio savivaldybės finansavimo, manipuliuojant kitos, o ne patvirtintos sąmatos skaičiais, yra neteisinga. Tai tik klaidinimas. Dėl fizinių asmenų mokesčių nemokėjimo buvo paraginimai raštu. Į juos nebuvo reaguojama. Todėl yra vada ir pagrindas baudžiamajai bylai iškelti", rašoma Generalinės prokuratūros pranešime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.