aA
Perskaičiavus rinkimų rezultatus, Lietuvos valstiečių partijos ir Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos koalicija neteko 2 mandatų, Valstiečių partija - 2 mandatų, o Lietuvos liberalų sąjunga gavo papildomai 2 mandatus.

Po vieną mandatą neteko socialdemokratai, Lietuvos lenkų rinkimų akcija bei LDDP, o po papildomą mandatą įgijo Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, konservatoriai, respublikonai, jaunalietuviai bei "Socialdemokratija - 2000".

Vyriausioje rinkimų komisijoje BNS korespondentą informavo, kad Alytaus rajone papildomą mandatą gavo Lietuvos krikščionių demokratų partija, o jį prarado centristai. Anykščių rajone Valstiečių partijos ir krikščionių demokratų sąjungos koalicija mandatą prarado, o jį gavo liberalai.

Birštono rajone socialdemokratai mandatą atidavė respublikonams, Jonavos rajone valstiečių partija mandatą atidavė jaunalietuviams, Kelmės rajone LDDP savo mandatą atidavė liberalams.

Mažeikių rajone valstiečių ir krikščionių demokratų koalicijai savo mandatą perduos "Socialdemokratijai 2000", Pakruojo rajone krikščionys demokratai savo vietą taryboje atiduos konservatoriams, Raseiniuose vieną vietą valstiečiai perduos centristams.

Trakų rajone Lietuvos lenkų rinkimų akcijai netekus mandato, jį įgijo konservatoriai, o Varėnos rajono taryboje konservatoriams netekus vietos, ją užims Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga.

Perskaičiuoti rinkimų rezultatus nutarta, kai į VRK šią savaitę kreipėsi Krikščionių demokratų, Respublikonų partijų bei "Socialdemokratija - 2000" atstovai, kurie skundėsi, kad dalyje rinkimų apygardų mandatai kandidatų sąrašams buvo paskirstomi ne pagal tai, kiek kandidatų sąrašas gavo rinkėjų balsų procentų, o pagal tai, koks procentas rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsavo už sąrašą.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas BNS sakė, kad kai kurios apygardos skirstė mandatus pagal seną tvarką, o ne pagal pernai šiek tiek pakeistą savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą.

Pasak jo, VRK nusprendė, kad nustatant 4 ir 6 proc. barjerą partijoms ar koalicijoms nereikia atsižvelgti į negaliojančius biuletenius, todėl kai kurios partijos gali papildomai gauti mandatų, o kai kurios - prarasti.

VRK perskaičiavus 10-ties apygardų duomenis, jos bus įpareigotos patikslinti rinkimų rezultatus.

Galutinius savivaldybių tarybų rinkimų rezultatus VRK ketina patvirtinti šeštadienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.