aA
Lyg aštuntojo dešimtmečio aidą, šiandien girdime naujas investuotojų kalbas apie balso atpažinimo technologijas.
1980 metais buvo pradėta prekyba asmeniniais kompiuteriais. Nuotykių beieškantys kapitalistai išleido milijonus dolerių balso atpažinimo technologijoms vystyti, tikėdamiesi, kad jos taps pagrindine programine įranga, leisiančia lengvai dirbti sudėtingose operacinėse sistemose bei valdyti sudėtingas programas.

Nuolatinis asmeninių kompiuterių procesorių spartos didinimas, interneto populiarumas ir nepakeičiamas mobiliųjų telefonų vartojimas investuotojus vėl privertė domėtis balso technologijomis.

Pavyzdžiui praeitą savaitę, "SpeechWorks" kompanijos akcijų paklausa šoktelėjo net trigubai jau pirmąja dieną. Pradžioje kainavusios 20 JAV dolerių (80 litų), akcijos pakilo iki 56, 75 JAV dolerio (227 litai), o penktadienį pasibaigusioje prekyboje jų kaina buvo net 99 JAV doleriai (396 litai).

Tokios kompanijos kaip "Tellme Networks", pradėjo savo veiklą įkurdama "balso portalą", leidžiantį žmonėms telefonu gauti informaciją apie restoranus, rodomus filmus, aviakompanijas, naujienas ir akcijų kainas.

Stebėdami tokį didžiulį susidomėjimą "SpeechWorks" ir "Nuance" akcijomis, investuotojai teigia, jog nebūtų nustebinti, jei ateityje atsirastų dar daugiau balso portalų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.