aA
Tai ketvirtadienį savaitiniame interviu Latvijos radijui pareiškė ministras pirmininkas Andris Škėlė.

J. Vidinis atsisakė BNS komentuoti premjero pareiškimą, kol pats jo neperskaitys. Deputatas sakė, kad ateinančią savaitę Čečėnijos paramos grupė nagrinės galimybę siųsti asmeninius pakvietimus pabėgėliams čečėnams, kad jie vis dėlto galėtų dviem metams atvykti gyventi į Latviją.

Jis pabrėžė tebegaunantis laiškus iš gyventojų, pasirengusių priimti nuo karo bėgančius žmones.

Premjeras interviu pabrėžė, kad Latvija laikysis ESBO rekomendacijų ir seks Europos Sąjungos šalių pavyzdžiu.

"Mes neketiname imtis pagalbos priemonių, kurių nenumato tarptautinės organizacijos ir ES šalys", pabrėžė A. Škėlė.

Jis pridūrė, kad Latvija "jau gyvena ES erdvėje" ir prisijungia "prie tų žingsnių, palaikymo ir smerkimo formų, kurių imasi tarptautinės organizacijos ir Europos šalys".

Į J. Vidinį kreipėsi daug Latvijos piliečių, pageidavusių priimti pabėgėlius iš Čečėnijos.

Čečėnijos Respublikos Ičkerijos atstovas Latvijoje Musanas Mačigovas kreipėsi į J. Vidinį, prašydamas leidimo į Latviją įvažiuoti maždaug 100 pabėgėlių. Drauge jis žadėjo, kad jų buvimo išlaidas prisiims čečėnų diaspora, o čečėnai pabėgėlio statuso suteikimo neprašys.

Keletas labdaringų organizacijų taip pat išreiškė norą Latvijoje čečėnams įkurti vasaros stovyklas, todėl J. Vidinis Čečėnijos paramos grupės vardu paprašė vyriausybės leidimo įsileisti į Latviją pabėgėlius iš Čečėnijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.