aA
Jūros vandens ir oro temperatūrą ar bangų aukštį norintiems sužinoti poilsiautojams Palangoje nebereikia laukti, kol apie tai praneš gelbėtojai. Šią informaciją pateiks ekranas ant jūros tilto, rašo „Lietuvos rytas“.
Palangos tiltas
© DELFI / Audrius Solominas

Trečiadienį popietę hidrometeorologinių duomenų ekranas, įrengtas ant Palangos tilto, skelbė, kad oro temperatūra siekia 25,3 laipsnio, o jūros vanduo 450 metrų nuo kranto dviejų metrų gylyje sušilęs iki 17,5 laipsnio.

Tiesa, netoli kranto besimaudantys poilsiautojai gali tikėtis laipsniu, dviem šiltesnio vandens, nes jo temperatūrą matuoja 450 metrų nuo kranto į dviejų metrų gylį nugramzdintas daviklis.

Tokie informaciniai ekranai jau veikia Nidoje, Juodkrantėje ir kitapus Kuršių marių Uostadvaryje. Ten matuojama marių vandens temperatūra.

Iš viso Lietuvos pajūryje ir pamaryje yra įrengtos 8 automatizuotos hidrometeorologinės stotelės, jų duomenys pateikiami interneto tinklalapyje čia.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.