aA
Pirmadienį ryte buvę bendrovės "Inkaro avalynė" darbuotojai pradėjo "Inkaro koncerno" sandėlių blokadą, reikalaudami sumokėti jiems atlyginimus už daugiau nei metų darbą.
Kaip BNS sakė "Inkaro avalynė" darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Kazimieras Ruževskis, sandėlis jau užblokuotas, prie jo durų sėdi žmonės ir niekam neleidžia įeiti.

Anot K. Ruževskio, "Inkaro koncerno" parduotuvei bendrovės darbininkai pirmadienį dirbti neleis.

"Mes šiandien paralyžiuosime visą parduotuvės darbą", sakė K. Ruževskis.

Jo teigimu, koncernas, kuris "Inkaro avalynei" skolingas apie 1 mln. 400 litų, pardavinėja "Inkaro avalynės" darbuotojų pagamintą produkciją.

"Inkaro koncernui" panaikintas produkcijos areštas, per mėnesį galima parduoti produkcijos, neviršijant 50 tūkst. litų sumos.

"Jie tai ir daro, per parduotuvę parduoda prisigrobtą produkciją", sakė K. Ruževskis.

Neoficialiais duomenimis, "Inkaro" teritorijoje pagamintos produkcijos yra dar už 400 tūkst. litų.

Rugpjūčio 1 dieną prie bendr ovės "Inkaro avalynė" vartų neterminuotą bado akciją pradėjo 9 moterys ir 1 vyriškis. Badautojų amžius - nuo 20 iki 57-erių metų.

Pirmadienį iš dešimties neterminuotą bado akciją pradėjusių "Inkaro avalynės" darbuotojų ją tęsia tik septyni.

Liudmila Grimalauskienė ir Veronika Miliauskienė paguldytos į Kauno antrosios klinikinės ligoninės vidaus ligų skyrių, o Vitalija Baltrušaitienė - į diagnostikos skyrių.

Didžiausia grėsmė buvo iškilusi 54-erių metų L. Grimalauskienės gyvybei. Serganti cukriniu diabetu moteris privalėjo vartoti insuliną.

Kaip BNS sakė Kauno antrosios klinikinės ligoninės medikai, šiuo metu moterų sveikata normali, jos jau valgo, vaikšto.

Medikai spėja, jog moterys, kurioms po ilgesnio badavimo buvo diagnozuotas elektrolitų ir šarmų - rūgščių balansų sutrikimas, jau šią savaitę bus išleistos namo.

Iš viso greitosios pagalbos medikai į Kauno antrąją klinikinę ligoninę buvo išvežę penkias badaujančias moteris, tačiau dvi iš jų sugrįžo badauti.

K. Ruževskio teigimu, pablogėjusi kai kurių badautojų sveikata nesumažino likusių žmonių ryžto badauti iki pergalės - kol jiems bus sugrąžinti pinigai.

Profsąjungos lyderio turimais duomenimis, "Inkaro avalynės" ir jos filialų Kelmėje, Ukmergėje, Šakiuose, Jurbarke darbuotojams koncernas skolingas daugiau nei 2 mln. 839 tūkst. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.