aA
Šeštadienį prie Šiaulių miesto savivaldybės susirinkę keli šimtai piketuotojų reikalavo, kad miesto merė Vida Stasiūnaitė nevykdytų Vyriausybės nutarimų, numatančių socialinių pašalpų mokėjimo pakeitimus.
Su piketuotojais susitikusi miesto merė V. Stasiūnaitė sakė, kad nors Šiaulių miesto savivaldybė ir kreipėsi į Vyriausybę šiuo klausimu, jokio atsakymo per savaitę nesulaukta.

Ji sakė sieksianti, kad šis klausimas būtų svarstomas ministrų kabineto posėdyje kitą savaitę ir ragino piketo dalyvius analogišką mitingą surengti prie Vyriausybės rūmų.

Mitingui vadovavęs neregistruotos Nacionalsocialinės partijos lyderis Mindaugas Murza ragino susirinkusiuosius netikėti pažadais ir panašias akcijas rengti kiekvieną savaitę.

Šeštadienį vykusį mitingą surengė visuomeninė organizacija Lietuvių tautinio darbo sąjunga, kuri yra tampriai susijusi su Nacionalsocialine partija.

Nesankcionuotą piketą su tais pačiais reikalavimais M. Murzos vadovaujami nacionalsocialistai buvo surengę liepos 27 dieną prie Šiaulių miesto savivaldybės.

Kadangi piketas buvo nesankcionuotas, ketvirtadienį Š iaulių apylinkės teismas už viešosios tvarkos pažeidimą 500 litų bauda nubaudė M. Murzą.

Teisingumo ministerija jau 10 kartų atsisakė registruoti kaip partiją M. Murzos vadovaujamus nacionalsocialistus, motyvuodama tuo, kad jų skelbiamos idėjos prieštarauja Konstitucijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.