aA
Rusijos užsienio reikalų ministerija išleido pareiškimą, kuriame aiškiai sakoma, jog toks sprendimas yra susijęs su Rusijos požiūriu į Vakarų valstybių pajėgas Kosove. Rusijos nuomone, šios pajėgos nesugeba provincijoje užtikrinti stabilumo.

Ministerija priminė, kad Rusija ne vieną kartą išreiškė susirūpinimą dėl įtampos tarp Kosovo albanų daugumos ir serbų. Be to, Rusija nesuprato JT sekretoriato ir JT Kosovo civilinės administracijos (UNMIK) pozicijos dėl policininkų dislokavimo.

"Nuolat atkreipiamas dėmesys, jog trūksta policininkų, tačiau, kita vertus, įvairiausiais pretekstais rusų policininkų priėmimas į UNMIK specialiąją policiją buvo vilkinamas kelis mėnesius", sakoma ministerijos pareiškime.

"Tokiomis aplinkybėmis esame priversti sustabdyti susitarimą su JT dėl rusų pareigūnų siuntimo į specialiąją policiją", sakoma toliau.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.