aA
Sausį-birželį su korupcija kovojantys Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai išaiškino 41 nusikaltimą. Tai yra 24 proc. mažiau palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai.
Remiantis STT ataskaita Seimui, iš 41 STT agentų išaiškinto nusikaltimo - 26 nusikaltimai valstybės tarnybai. Nusikaltimų valstybės tarnybai šiemet sumažėjo 36,6 procento. Išaiškinta 15 kitokio pobūdžio nusikaltimų - tai 15,4 proc. daugiau negu per nurodytą laikotarpį pernai.

Per penkis mėnesius STT išaiškino 42 įtariamus nusikaltimais asmenis. 29 iš jų yra valstybės tarnautojai: 1 teisėja, 1 prokuroras, 7 Muitinės departamento tarnautojai, 3 kiti valstybės tarnautojai, 2 kelių, transporto, apsaugos policijos pareigūnai, 5 viešosios policijos pareigūnai, 2 kriminalinės policijos pareigūnai, 2 Tardymo departamento ir kvotos pareigūnai, 2 Pasienio policijos departamento pareigūnai, 2 Mokesčių policijos departamento pareigūnai, 2 - kiti vidaus reikalų sistemos pareigūnai.

Iki birželio, remiantis STT išaiškintomis nusikalstamomis veikomis, iškeltos 33 baudžiamosios bylos. 30 bylų iškelta STT tardymo skyriuje, 2 Generalinėje prokuratūroje ir 1 Panevėžio apygardos prokuratūroje.

Iš STT tardymo skyriaus iškeltų baudžiamųjų bylų per 5 mėnesius 31 baudžiamoji byla buvo perduota prokuratūrai, 11 baudžiamųjų bylų buvo sustabdyta, 5 baudžiamosios bylos nutrauktos. 1 byla nutraukta muitinės departamento tarnautojui ir 1 mokesčių policijos pareigūnui.

Kovai su korupcija STT buvo įsteigta 1997 metais prie Vidaus reikalų ministerijos. Siekiant sustiprinti STT savarankiškumą, šiemet ji buvo reorganizuota į prezidentui ir Seimui atskaitingą instituciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.