aA
Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, turėdami operatyvinės informacijos, du devyniolikmečius sulaikė vienoje miesto gatvių. Vienas turėjo 0,4 g, kitas - 0,6 g heroino. Iš tokio kiekio šios narkotinės medžiagos galima pagaminti 20-25 dozes.

Manoma, kad anksčiau neteisti jaunuoliai kvaišalus pardavinėjo prie mokyklų. Vilniaus 2-asis policijos komisariatas atlieka tyrimą. Vaikinams už neteisėtą narkotinių medžiagų laikymą iškelta baudžiamoji byla.

Teisėsaugininkai teigia, jog bene sparčiausiai plintanti nusikalstama veikla Lietuvoje šiuo metu - narkotikų verslas. Manoma, kad per metus mūsų šalyje šių kvaišalų parduodama už dešimtis milijonų litų. Dažniausiai jie pardavinėjami naktiniuose klubuose, baruose, mokyklose. Narkotikų verslo atstovai kaip įmanydami stengiasi prie narkotikų pripratinti jaunimą.

Pareigūnų teigimu, šiuo metu užkirsti tam kelio neįmanoma. Visoje Lietuvos policijoje yra tik 38 pareigūnai, kurie specializuojasi kovodami su narkotikų verslu. Policijos departamento Organizuotų nusikaltimų tyrimų tarnybos (ONTT) pareigūnų duomenimis, populiariausias šiuo metu yra sintetinis narkotikas "Ecstasy". Jo dozė kainuoja apie 30 Lt.

Dėl mažos kainos tarp jaunuolių labai mėgstami stiprų psichotropinį poveikį turintys amfetaminai. Ilgam apsisvaiginti dozė kainuoja 15 Lt. Šie narkotikai dažniausiai atvežami iš Vakarų Europos. Kai kurie sintetiniai narkotikai gaminami Lietuvoje. Tačiau sparčiausiai populiarėjantis narkotikas Lietuvoje šiuo metu yra heroinas. Jis atgabenamas iš Rusijos, o į ją patenka iš Azijos valstybių.