aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tiek keliauja, jog gali atrodyti, kad vienu metu yra keliose vietose iš karto, tačiau Kremliaus asmens sargybinių departamento vadovas teigia šalies lyderį esant tik vieną.
Vladimir Putin
Vladimir Putin
“Kalbos apie antrininką yra išlaužtos iš piršto”, penktadienį spausdinamame interviu laikraščiui “Komsomolskaja pravda” sakė V. Putino apsaugos tarnybos viršininkas.

“Naudojimasis antrininko paslaugomis reikštų, kad pripažįstame apsaugos tarnybos silpnumą ir bejėgiškumą terorizmo akivaizdoje”, pridūrė generolas majoras Jevgenijus Murovas.

Gandai apie V. Putino antrininką Rusijos žiniasklaidoje pasirodė anksčiau šiais metais.

V. Putinas, tapęs prezidentu, ėmė daug keliauti po Rusijos regionus ir užsienio valstybes - ne taip, kaip jo pirmtakas Borisas Jelcinas, kuris į pabaigą savaitėmis neišvykdavo iš savo užmiesčio vilos.

Dėl įtemptos dabartinio Rusijos prezidento darbotvarkės daug darbo turi ir J. Murovas bei jo pavaldiniai.

Gandai apie lyderių antrininkus Rusijoje nėra naujiena. Pavyzdžiui, anksčiau kalbėta apie Josifo Stalino, kuris esą paranojiškai bijojo pasikėsinimo, antrininką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.