aA
Jeigu socialdemokratinė koalicija sėkmingai pasirodytų Seimo rinkimuose ir gautų teisę formuoti Vyriausybę, ministrais tapę šios koalicijos nariai privalėtų atsisakyti Seimo nario mandatų.
Tai spaudos konferencijoje penktadienį pareiškė Lietuvos Socialdemokratų partijos (LSDP) vadovas Vytenis Andriukaitis.

Pasak jo, dėl tokios nuostatos galutinai jau sutarė LDDP ir LSDP, o kiti socialdemokratinės koalicijos partneriai - Naujoji demokratija ir Lietuvos rusų sąjunga - turėtų apsispręsti artimiausiu metu.

LDDP lyderis Česlovas Juršėnas sakė, kad ketvirtadienį vykusiame koalicinės tarybos posėdyje pirmąkart dalyvavo Naujosios demokratijos ir Rusų sąjungos atstovai, su kuriais aptarė rinkimų sąrašų jungimo principus. Pasak Č. Juršėno, Naujajai demokratijai ir Rusų sąjungai skirta po 11 vietų bendrame sąraše, kuriame iš viso yra 141 kandidatas. K. Prunskienė įtraukiama į pirmąjį sąrašo penketuką, o Rusų sąjungos atstovas - į antrąjį penketuką.

LSDP vadovas V. Andriukaitis teigė, kad koalicijos partneriams vietos padalintos "ne šykštokai , o realiai". Pasak jo, buvo prieita "visiškai logiško ir pasverto" sprendimo.

Koalicijos lyderiai džiaugėsi turį "realią veikiančią koaliciją su didele gausa pakankamai stiprių kandidatų". Pasak Č. Juršėno, koalicija vadinsis Algirdo Brazausko socialdemokratinė koalicija "Veikime kartu".

Č. Juršėno teigimu, A. Brazauskas yra "labai svarbus jungiantis elementas" ir "sucementuoja" keturias partijas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.