aA
Jordanijos karalius Abdullah II (Abdula II ) sekmadienį atvyksta į Maskvą trijų dienų oficialaus vizito. Tai pirmasis karaliaus apsilankymas Rusijoje nuo to laiko, kai jis įžengė į sostą.
Kremlius
Kremlius
Monarcho vizito išvakarėse Jordanijos ambasadorius Rusijoje Ali Mubaidinas pareiškė, kad būsimosios karaliaus derybos su prezidentu Vladimiru Putinu turi tapti "svarbiu žingsniu stiprinant Maskvos santykius ne tik su Jordanija, bet ir su kitomis arabų šalimis".

Jis pabrėžė, kad Jordanija ir arabų pasaulis iš esmės "suinteresuoti aktyvesniais Rusijos veiksmais Artimuosiuose Rytuose ir šito tikisi".

Jordanija, sakė ambasadorius, norėtų, kad Rusija, kaip viena iš padėties Artimuosiuose Rytuose sureguliavimo rėmėjų, "stiprintų savo vaidmenį šiame regione ir keltų idėjas, kaip sukurti patikimą pasitikėjimo ir saugumo garantijų mechanizmą".

Užsiminęs apie būsimųjų derybų tematiką, ambasadorius neatmetė galimybės, kad aptariant dvišalius santykius gali būti kalbama ir apie karinio techninio bendradarbiavimo perspektyvas.

Pasak ambasadoriaus, Maskva ir Amanas "visada bendradarbiavo ir bendradarbiaus karinėje techninėje srityje". Diplomatas pranešė, kad Jordanijos armija "iš dalies" ginkluota rusiškais ginklais ir karine technika, kuriuos pavadino "labai kokybiškais".

Ambasadorius pranešė, kad Abdullah II lydės didelė Jordanijos verslininkų grupė. Tikimasi, jog vizito metu bus pasirašyti keli susitarimai ir protokolai. Manoma, kad Jordanijos karalius iš Maskvos išvyks rugpjūčio 29 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.