aA
Prieštaringai vertinamas katalikų arkivyskupas Emmanuelis Milingo, šokiravęs Vatikaną vestuvėmis, kurioms vadovavo Sun Myung Moonas, penktadienį pareiškė sugrįžtąs į Romos katalikų bažnyčią, o savo žmoną mylėsiąs kaip seserį.
Zambijos dvasininkas taip pat teigė, jog jo žmona Maria Sung (Mariją Sung) manipuliuoja Suvienijimo Bažnyčios nariai, nors ši tokią mintį iš karto paneigė.

E.Milingo, kuriam po masinių vestuvių gegužės mėnesį, kai jis vedė M.Sung, buvo pagrasinta atskyrimu nuo bažnyčios, pareiškė, jog jį pastūmėjo popiežiaus Jono Pauliaus II raginimas "sugrįžti į Katalikų Bažnyčią".

"Didžiausias mano troškimas yra paklusti Šventajam Tėvui ir Bažnyčios įstatymams", - sakė jis interviu pagrindinėms Italijos vakaro žinioms, praėjus dviems savaitėms po to, kai pasitraukė iš visuomenės dėmesio.

"Aš myliu tave (Marija) kaip seserį ir melsiuosi už tave visą likusį gyvenimą", - pridūrė jis skaitydamas laišką, kurį bandė nusiųsti M.Sung, tačiau jį perėmė Italijoje kartu su moterimi esantys Susivienijimo Bažnyčios nariai.

M.Sung kartu su žurnalistais stebėjo transliaciją Romos viešbutyje įrengtame dideliame ekrane. "Tai neįmanoma, tai neįmanoma. Jis buvo apsvaigintas, jis buvo apsvaigintas", - teigė 43 metų amžiaus moteris grąžydama rankas, o vėliau nubėgo į savo kambarį.

Vėliau tą vakarą, jau ramesnė M.Sung dalyvavo spaudos konferencijoje, kurios metu žurnalistams teigė, jog tikisi su E.Milingo susitikti "akis į akį" ir tiki, kad jis nenutrauks jų santuokos.

E.Milingo, kurio italų kalba dažnai buvo sunkiai suprantama, aiškiai nepasakė, jog paliks M.Sung, tačiau užsiminė apie "didelę arkivyskupo atsakomybę bei pažadėtąjį celibatą".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.