aA
Kalifornijos barų šokėjos, kurios pasirodo apsinuoginusios iki pusės, dabar gali nieko nebijodamos glamonėti save - tai joms leista pagal įstatymą. Šią savaitę valstybinė Kalifornijos alkoholinių gėrimų kontrolės apeliacijų taryba nusprendė, kad taisyklė, draudžianti pusnuogėms šokėjoms liesti ir glamonėti savo pačių kūnus, pažeidžia JAV konstitucinę teisę į laisvą saviraišką.
Striptizo šokėja
Striptizo šokėja
Apeliaciją buvo padavęs Koronos miesto baras "Angels Sports", kurio licencijos prekiauti alkoholiniais gėrimais galiojimas buvo sustabdytas praėjusiais metais dėl pranešimų apie jo šokėjas, pažeidusias alkoholinių gėrimų kontrolės taisykles. Šokėjų elgesys esą nesiderino su morale.

Tačiau apeliacijų taryba nusprendė, kad šokėjų veiksmai buvo "šokio išraiškos dalis". Tai reiškia, kad pusnuogės šokėjos bet kuriame Kalifornijos bare gali glamonėti save nesibaimindamos, kad baras praras licenciją prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Fiziniai kontaktai tarp šokėjų ir klientų, taip pat lytinių aktų vaizdavimas ir gašlus šokis draudžiami ir toliau.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.