aA
Honkongo kalėjime kalintis šveicaras, kuriam nepatiko kinietiškas maistas, pasiekė, kad būtų sumažintas jo bausmės terminas. Apeliacinis teismas sutrumpino Felixo Rohrerio bausmės atlikimo terminą, nes kalinys niekaip negalėjo priprasti prie azijietiško maisto ir kultūros.
Už grotų
F.Rohreriui už sukčiavimą buvo paskirti 4 metai ir 4 mėnesiai laisvės atėmimo. Vėliau jo bausmė sutrumpinta iki 2 metų. Teisėjas Brianas Keithas 16 mėnesių sutrumpino R.Rohrerio bausmės terminą, tvirtindamas, kad pradinė bausmė buvo pernelyg griežta.

Vėliau bausmė buvo sutrumpinta dar trimis mėnesiais, nes šveicarui sunkiai sekėsi pritapti Honkongo kalėjime. Kovo mėnesį F.Rohreris prispažino kaltu dėl jam pateiktų kaltinimų, tarp jų ir kelionių čekių bei pasų klastojimo.

Apeliaciniame teisme kaltinamasis prisipažino, kad jis buvo priverstas sukčiauti, nes dingo jo paties pasas ir galiausiai baigėi pinigai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.