aA
"Love Bug" kompiuterinis virusas dar kartą užpuolė JAV Veteranų Departamento biurų kompiuterius, visiškai išvesdamas iš rikiuotės elektroninio pašto sistemas net šešioms valandoms.
Pirmą kartą "Love Bug" masiškai pasireiškė šių metų gegužės 4 dieną, užkrėtęs milijonus kompiuterių visame pasaulyje. Kompiuterinė programa keliauja elektroninio pašto priedo pavidalu su "temos" laukelyje įrašytomis "ILOVEYOU" ar "FUNLOVE" eilutėmis.

Kai tik "prisegta" byla yra atidaroma, virusas išplinta pats save persiųsdamas kitiems adresatams ir taip apkrauna pašto sistemas, jog šios nesusitvarko su duomenų srautais ir atsisako veikti.

Nukentėjusio departamento atstovų teigimu, po pirmojo "ILOVEYOU" protrūkio gegužės 4 dieną buvo keletas bandymų atakuoti tinklus, tačiau apsauginės sistemos dėka pavykdavo virusą neutralizuoti, prieš jam užkrečiant daugelį kompiuterių.

Šios atakos metu nukentėjo 5 Veteranų Departamento gydymo centrai, esantys įvairiose JAV valstijose.

Pirmadienį įvykusio incidento metu nebuvo pažeista jokia svarbi informacija ir elektroninio pašto sistema nuo antradienio vėl veikė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.