aA
Per Seimo rinkimus Gargždų vienmandatėje apygardoje ketina susikauti du kandidatai, kurie turi ne tik vienodas pavardes bei vardus, bet ir atstovauja tos pačios pakraipos partijoms.
Moderniųjų krikščionių demokratų sąjunga (MKDS) Gargždų vienmandatėje apygardoje ketina iškelti Vytautą Petrą Gražulį.

Vienas įtakingiausių Lietuvos krikščionių demokratų partijos (LKDP) narių parlamentaras Petras Gražulis irgi žada balotiruotis toje pačioje vienmandatėje apygardoje kaip ir 1996 metais - Gargžduose.

Tiesa, parlamentaras tvirtino, kad dar turi kelis kitus variantus, ir apsispręs tik po to, kai bus atlikta žmonių apklausa. Tuomet jis pasirinks tą apygardą, kur šansai laimėti bus didžiausi.

"Tai vertinu kaip moderniųjų kerštą, nes jie neteko valdžios partijoje", - pareiškė P.Gražulis, pridūręs, jog tai - KGB metodai, plačiai taikomi Rusijoje.

Anot parlamentaro, tai tik patvirtina faktą, kad Rusija ir jos specialiosios tarnybos nori suskaldyti Krikščionių demokratų partiją arba bent jau su jomis dėl to yra stipriai konsultuojamasi.

Kita vertus, Seimo nariui labai malonu, kad jo asmeniui MKDS skiria tiek daug dėmesio. Iš tokių rinkimų triukų jis tikisi net naudos - papildomos reklamos.

Seimo narys yra vienas aršiausių MKDS priešų, nes būtent jo vadovaujama grupuotė praėjusių metų pabaigoje iš LKDP vadovybės išstūmė moderniojo sparno politikus, kurie vėliau išstojo iš partijos ir įkūrė atskirą organizaciją.

"Lietuvos rytas"