aA
JAV vykstant karštligiškai penkių šeimos narių nužudymu įtariamo imigranto iš Ukrainos paieškos operacijai, antradienį buvo surastas dar vienos aukos - įtariamojo trejų metų sūnaus - kūnas.
Kruvinas Sergey Soltyso (Sergejaus Soltyso) kūnelis maždaug 16 val. (1 val. Lietuvos laiku trečiadienį) buvo rastas kartono dėžėje tarp šiukšlių prie mažo upelio Sakramento Pleiser Kaunčio priemiestyje, sakė apygardos šerifo atstovas spaudai seržantas Jamesas Lewisas (Džeimsas Liuisas).

Kūnas buvo rastas pagal ieškomojo Nikolay Soltyso (Mykolos Soltyso) žinutę, rusų kalba užrašytą kitoje jo žmonos nuotraukos pusėje. Nuotrauka su užrašu, kur rasti berniuką, buvo N.Soltyso automobilyje, kurį policija pirmadienį rado paliktą prie prekybos centro.

"Vaikas buvo smarkiai sužalotas, dėžėje buvo pilna kraujo", - sakė J.Lewisas ir pridūrė, kad dėžė buvo gana didelė. Pasak J.Lewiso, policijos ekspertai dar nespėjo nustatyti, nuo ko tiksliai mirė S.Soltysas, tačiau manoma, kad jis, kaip ir kitos penkios žudiko aukos, buvo užbadytas peiliu.

Kraupus radinys buvo aptiktas policijai dar labiau suintensyvinus žudiko medžioklę ir pasiūlius 10 tūkst. JAV dolerių atlygį už informaciją apie N.Soltysą, kuris, beveik neabejojama, pirmadienį nužudė savo žmoną, tetą su dėde ir du jų vaikus.

Manoma, kad 27 metų N.Soltysas ryte netoli savo namų Sakramento Nort Hailando priemiestyje peiliu užbadė žmoną Lyubov Soltys (Liubovę Soltys) ir nuvažiavo į pagyvenusio dėdės namus už 16 km esančiame Rančo Kordobos priemiestyje, kur išžudė visą jo šeimą. Nusikaltėlis pabėgo automobiliu ir tikriausiai išsivežė su savimi trejų metų sūnų.

N.Soltysas, kuris gyveno rusakalbių rajone ir kurį kaimynai apibūdino kaip ramų žmogų, laikomas ginkluotu ir pavojingu nusikaltėliu. Policijos nuomone, jis gali būti bet kur -Sakramento regione, į šiaurę esančioje Oregono valstijoje ar net Šiaurės Karolinoje, kur gyvena jo giminaičiai.

"Kur jis yra, nežinome, - sakė J.Lewisas. - Manome, kad šiai bylai tirti reikia papildomų motyvų. Mes suprantame, kad rusakalbių bendruomenė nenori padėti. Jų nepasitikėjimas teisėsaugininkais yra paremtas patirtimi šalyse, iš kurių jie atvyko".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.