aA
"Labai svarbu, kad Grigorijus Aleksejevičius nepretenduoja į vienvaldžio lyderio vaidmenį būsimojoje koalicijoje, kurios pagrindą pasirengę sudaryti DJS ir "Jabloko", - trečiadienį interviu "Interfax" sakė B. Nemcovas.

Drauge jis išreiškė viltį, kad "ši (G. Javlinskio) pozicija nesikeis ne tik iki kovo 26 dienos rinkimų, bet ir po jų".

B. Nemcovas pabrėžė, kad DJS lyderiai pasiryžę "nedelsiant pradėti derybas" dėl naujos koalicijos sudarymo. Jis ypatingai pabrėžė, jog šiuo metu reikia dėti visas pastangas, "kad draugas Ziuganovas nepatektų į antrą turą ir kad kovo 26 dieną į antrą vietą iškiltų Grigorijus Javlinskis".

"Javlinskio patekimas į antrą turą, be abejo, būtų žingsnis pirmyn, garantija, kad šalis eis demokratijos keliu", mano vienas DJS vadovų.

B. Nemcovas, pastebėjęs, kad iki rinkimų liko labai mažai laiko, kalbėjo apie būtinybę dėti visas agitacijos pastangas, kad į antrą turą patektų G. Javlinskis. "Šiandien aš skrendu į Tomską, o Chakamada - į Jekaterinburgą", pranešė jis.

Drauge B. Nemcovas pripažino, kad G. Javlinskio iškilimas į antrą turą yra "labai sudėtingas uždavinys".

B. Nemcovo manymu, kiti Dešiniųjų jėgų sąjungos vadovai - Anatolijus Čiubaisas ir Jegoras Gaidaras - taip pat gali palaikyti plačios dešiniųjų partijų koalicijos idėją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.