aA
Kauno knygynuose V.Šustausko biografija vienu metu puikavosi šalia knygos apie S.Dariaus ir S.Girėno žygdarbius, tačiau dabar tampa nebemiela net pačiam jos autoriui.
Beveik prieš metus net 3000 egzempliorių tiražu išleidęs knygą "Vytautas Šustauskas", "Kaišiadorių aidų" redaktorius, kraštotyrininkas ir publicistas Jonas Laurinavičius LŽ prisipažino, jog šiandien gėdijasi dėl savo personažo - LLS lyderio V.Šustausko - šėliojimų, o ypač - dėl gėdingai nuslėpto teistumo.

Vis dėlto žymius Kaišiadorių žmones savo knygelėse bei brošiūrose aprašantis vyriškis nemano, kad ši knyga užtraukia jos autoriui nešlovę. Tuo įsitikino ir LŽ korespondentė Kauno centriniame knygyne V.Šustausko biografija stovi vienoje gretoje su S.Dariaus ir S.Girėno biografijomis...

"Šiandien gal kitaip rašyčiau... Dabar šis herojus paseno, tapo neigiamai populiarus - visa spauda apie jį tik rašo!" - sakė LŽ J.Laurinavičius. Jis prisipažino, jog aprašydamas žmogų remiasi kolegų publikacijomis ir nebūtinai jaučia simpatiją savo herojui.

Su V.Šustausku publicistas sakosi bendravęs vos 20 minučių, tačiau beveik 100 puslapių knygą baigia tokiais žodžiais: "iiaip ar taip Nijolė ir Vytautas iustauskai - Kibučių kaimo pasididžiavimas. Ypač kai tie Šustauskai tokie paprasti, švelnūs, nosies prieš kaimynus neriečiantys, o tiesiog - "mūsų Nijolė", "mūsų Vytautas".

Beje, šią knygą "kaip siurprizą" pernai gavęs V.Šustauskas skaitydamas braukė ašaras. Balotiruojantis į Seimą, knygelė LLS lyderiui pasitarnavo vietoj programos kaip reklama rinkėjams.

Nors per metus iš šimto Kauno centriniame knygyne atgulusių "Vytauto Šustausko" egzempliorių beliko tik pusė, tačiau šio knygyno darbuotojai pastebi, kad didžioji dauguma pirkėjų knygą įsigijo pirmą bei antrą jos atsiradimo mėnesį. Pastaruoju metu, anot knygyno darbuotojų, niekas beveik penkis litus kainuojančios knygos nebepirko.