aA
Vyriausybė pradėjo pokalbių apie finansinius šalies reikalus maratoną, kuris turėtų trukti dvi, o gal net tris savaites.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
Per premjero Algirdo Brazausko ir finansų ministrės Dalios Grybauskaitės susitikimą vakar nuskambėjo nuomonė, jog ekspremjero liberalo Rolando Pakso planai kitais metais sumažinti paprastąsias iš biudžeto finansuojamų valdžios institucijų išlaidas 13,9 procento nesulauks šios Vyriausybės pritarimo.

"Toks drastiškas, beatodairiškas išlaidų mažinimas yra nerealus. Kai ką reikia daryti, bet kirsti iš peties negalima. Be to, taip elgtis neleidžia ir eurointegraciniai interesai", - sakė finansų viceministras Vitas Vasiliauskas.

Šaltinių Vyriausybėje teigimu, vakar pasitarime kalbant apie biudžeto aktualijas vyravo požiūris, kad reikėtų apkarpyti šių metų investicijų programą. Bet net tai nusprendus nebūtų kartojama ankstesnių metų praktika, kai nurėžus investicijoms skirtas lėšas valstybė likdavo skolinga verslui už jau atliktus darbus.

Nuogąstaujama, kad mėgindama eiti investicijų mažinimo keliu Vyriausybė susidurs su sunkiai išsprendžiamu prieštaravimu - didėjančio nedarbo, kuris įvardytas skaudžiausiu šalies rūpesčiu, uždavinių sprendimu. Manoma, kad nedarbą galima pažaboti tik elgiantis priešingai, didinant investicijas.

"Lietuvos rytas"