aA
Kuo ilgiau Seimo opozicijoje esantys liberalai pešis dėl to, kaip “atvesdinti” savo partijos vicepirmininką, buvusį ūkio ministrą ir laikinąjį premjerą Eugenijų Gentvilą į parlamentą, tuo daugiau vandens nubėgs į valdančiosios socialdemokratų ir socialliberalų koalicijos malūną.
Juozas Bernatonis
Juozas Bernatonis
© ELTA
Liberalai iš socialdemokratų galėtų pasimokyti: dabartinis jų vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis 1997 m. taip pat buvo “atvesdintas” į Seimą. Jis partijos rinkimų sąrašuose buvo 14-as ir liko už Seimo borto. Prieš jį buvo ambasadorius Kazachstane Virgilijus Bulovas ir ekspremjeras Mindaugas Stankevičius. Kai pastarajam Gediminas Vagnorius pasiūlė tapti sveikatos apsaugos ministru, jis atėjo į frakciją pasitarti, kaip elgtis su savo parlamentaro mandatu, kadangi LDDP oponavo konservatoriams. Frakcija patarė atsisakyti mandato. Šis taip ir pasielgė. Taip labai tyliai buvo “apdorotas” V.Bulovas ir J.Bernatonis tyliai tapo Seimo nariu.

“Mes viską iš anksto apgalvojam ir veikiam”, - sakė vienas socialdemokratų vadovų Gediminas Kirkilas. Liberalai daro atvirkščiai: pirmiausia pakelia vėją, o po to laukia, ką jis nupūs.

Šiandien "Ekstroje" skaitykite:

Muitinė - vėl kryžkelėje

Vincas Babilius nesigaili pabuvęs pragare

Teismai ir advokatai tapo įtartinų muitininkų skydu ir vėzdu