aA
Vyrai taip pat turi biologinį laikrodį, antradienį paskelbė Britanijos mokslininkai. Kaip ir moterų jų sugebėjimas daugintis bėgant metams mažėja.
Anglijos Bristolio ir Brunelo universitetų mokslininkai nustatė, kad jei vyras yra 25 metų ir jaunesnis, tai tikimybė jo partnerei nepastoti po metus trunkančio aktyvaus seksualinio gyvenimo sudaro 8%.

Vyrui sulaukus 35 metų, tokia tikimybė padvigubėja iki 15%.

“Mūsų duomenimis, tai pirmasis tyrimas, rodantis, kad vyrų vaisingumas su amžiumi mažėja,” “Reuters” agentūrai teigė daktaras Chrisas Fordas. “Jau seniai buvo spėjama, kad vyrų vaisingumas laikui bėgant mažėja, tačiau nebuvo jokių objektyvių įrodymų.”

Fordas kartu su kolegomis ištyrė 8 500 Anglijoje gyvenančių porų ir įvertino vyro amžiaus įtaką laiko tarpui, per kurį jo partnerė pastojo.

Mokslininkų tyrimas yra publikuojamas žurnale “Human Reproduction”.

“Tyrimas parodė, kad vyrai kaip ir moterys taip pat turi biologinį laikrodį, kuris pradeda eiti jiems sulaukus 30 metų. Tai reiškia, kad tėvo amžius – tai svarbus veiksnys, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį tiriant nevaisingas šeimas,” sakė psichologas.

"Be to, tai jokiu būdu nereiškia, kad vyresni vyrai negali turėti vaikų. Paprasčiausiai jiems reikia daugiau pasistengti."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.