aA
Bendrovės "Lietuvos energija" vadovai prašo įmonių vadovų ir politikų neklaidinti visuomenės kaltinimu nutraukus elektros energijos tiekimą Šiaulių bendrovėms "Gubernija" ir "Šiaulių stumbras".
Pasak "Lietuvos energijos" antradienį išplatinto pranešimo, bendrovė nepažeidė jokių įstatymų ar norminių aktų. "Apgailestaujame, kad esame priversti imtis kraštutinių priemonių ir siekdami išvengti abipusių nuostolių dar kartą prašome bendrovių vadovų laiku atsiskaityti už suvartotą elektros energiją", teigiama pranešime.

Pagal sutartį "Gubernija" iki einamojo mėnesio 15 dienos turėjo avansu pervesti pusę lėšų už praėjusį mėnesį suvartotą elektros energiją. Už visą per mėnesį sunaudotą elektrą alaus bendrovė turėjo atsiskaityti iki kito mėnesio vidurio. "Gubernija" iki liepos vidurio nesumokėjo už birželį suvartotą elektros energiją. Kartu su delspinigiais jos įsiskolinimas siekė 57,65 tūkst. litų", teigiama pranešime.

Pasak pranešimo, "Gubernija" buvo įspėta apie galimą elektros tiekimo nutraukimą ir dalį skolos (33,27 tūkst. litų) pervedė. Tačiau į pakartotinį Šiaulių elektros tinklų raginimą sumokėti visą kitą skolos dalį "Gubernijos" vadovai nereagavo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.