aA
"Valdant V. Putinui, tarpusavio santykiuose gali būti remiamasi protingu, pragmatiniu pagrindu. Tai visiškai neblogi santykiai", BNS korespondentui sakė Z. Namavičius, drauge pabrėždamas, kad apie laikinojo prezidento veiksmus sprendžia iš paskelbtos informacijos.

Z. Namavičius mano, kad Lietuvos ir Rusijos santykiai ir dabar geri, o jų problemos neišeina už įprastų kaimyninių šalių santykiams.

Kalbėdamas apie savo planus ambasadoriaus Rusijoje poste, Z. Namavičius sakė, jog "pirmasis ambasadoriaus uždavinys nesugadinti (santykių), o antrasis - (juos) pagerinti". Tarp sričių, kurios, jo nuomone, reikalauja didesnio negu anksčiau dėmesio, ambasadorius nurodė būtinybę plėtoti turizmą, keistis studentais, organizuoti rusų kalbos mokymą.

"Nereikia painioti buvusio režimo su kalba", mano ambasadorius.

Z. Namavičius tikisi gerų santykių ir su naujos sudėties Rusijos Valstybės Dūma. Jis pažymėjo, kad Lietuvos atstovų žiniomis, Dūma netrukus ratifikuos sienos sutartis su Lietuva, pasirašytas prieš dvejus metus ir jau Lietuvos Seimo ratifikuotas.

Pasak ambasadoriaus, netrukus jis ketina susitikti su Valstybės Dūmos vadovybe, pirmiausia - su Tarptautinių reikalų komiteto pirmininku Dmitrijumi Rogozinu.

Naujasis Lietuvos ambasadorius Rusijoje Z. Namavičius į Maskvą atvyko sausį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.