aA
Japonijos ginkluotųjų pajėgų atstovai apkaltino rusų lakūnus įsiveržus į Japonijos oro erdvę. Japonijos savigynos oro pajėgos pranešė, kad kovo 21 d. į šalies oro erdvę įsibrovė du lėktuvai – „Su-27“ ir „An-12“, rašo dienraštis „Asahi“.
Japonijos kariuomenė apkaltino rusų lakūnus įsibrovus į jos oro erdvę
Rusiški naikintuvai
© Sipa Press/Scanpix

Lėktuvai esą turėjo oro mėginiams paimti skirtus prietaisus. Rusijos lėktuvai skraidė Japonijos oro erdvėje 600 m.-6000 m. aukštyje. Dar vienas „Su-27“ lėktuvas buvo pastebėtas netoli Japonijos sienos.

Lėktuvų perėmimui į orą buvo pakelti savigynos oro pajėgų naikintuvai. Japonija laiko Rusijos lėktuvų įsiveržimą į jos oro erdvę „provokaciniu veiksmu“ ir yra ypač dėl to įsižeidusi, nes dėl lėktuvų perėmimo turėjo atitraukti pajėgas ir priemones iš cunamio nusiaubtuose rajonuose besitęsiančios gelbėjimo operacijos.

Rusijos Rytinės karinės apylinkės vadovybė neigia, kad Rusijos kariniai lėktuvai pažeidė Japonijos oro erdvę. „Rusijos aviacija vykdė užduotis tik Rusijos Federacijos teritorijoje“, - trečiadienį naujienų agentūrai „Interfaks“ pareiškė Rytinės karinės apygardos vado atstovas spaudai Igoris Mudinovas.

„Tomis dienomis mūsų lėktuvai neskraidė virš jūros“, - teigė I. Mudinovas

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.