aA
Nuo rugpjūčio mėnesio organizacija ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), valdanti interneto vardų priskyrimą, priima bet kurio interneto vartotojo ar organizacijos pasiūlymus sukurti naują aukščiausio lygio tinklalapio priesagą (top level domain).
Bet norint vien pasiūlyti priesagą reikia sumokėti 50 tūkst. JAV dolerių “pasiūlymo svarstymo išlaidoms padengti”. Jau pasiūlytos tokios priesagos, kaip “.banc”, “.museum”, “.union”, “.travel” ir “.sex”, bet yra ir kitokių minčių.

“.terror”: nors paprastai išgirdus žodį “terorizmas” pagalvojama apie chaosą ir ekstremizmą, bet kuris profesionalus teroristas pasakytų, kad bet koks sprogdinimas ar dujų ataka turi būti labai gerai iš anksto suplanuota operacija. Tokie tinklalapiai būtų ideali vieta tarptautiniam teroristų bendravimui ir bendrų operacijų organizavimui.

“.bomb”: šios priesagos siūlytojai iššvaistė daugybę brangių valandų ir nemažas pinigų sumas naujų interneto kompanijų kūrimui, bet šios paprastai patekdavo į "FuckedCompany.com" prasčiausiųjų kompanijų sąrašus (tinklalapyje kaupiama informacija apie interneto komercijos nesėkmes).Tikimasi, kad ši priesaga bent kiek padės kompanijoms, veikiančioms pagal neišbaigtus verslo planus bei siūlančioms beviltišką tinklalapių turinį, jei šios priregistruos save kaip “bombas”.

“.soy” tinklalapiai turėtų būti tokie pat universalūs, kaip ir sojos pupelės, galinčios pakeisti mėsos, pieno ir grūdinių kultūrų gaminius. Tikimasi, kad tokie tinklalapiai gali atstoti visus dabar įprastus “.com”, “.org” ir “.net”.

“.wherethehelldoigo?”: interneto vartotojai, pasiklydę tarp daugybės priesagų tokiuose tinklalapiuose galės tiksliai sužinoti, kas vyksta vienodo pavadinimo, bet skirtingų priesagų tinklalapyje. Pavyzdžiui, “Amazon.wherethehelldoigo?” tinklalapyje būtų paaiškinama, kad “Amazon.travel” tinklalapyje siūlomos kelionės, “Amazon.soy” yra didžiausias sojos pupelių pardavėjas internete, o “Amazon.museum” tinklalapyje eksponuojamos interneto bendrovės, kurioms gresia išnykimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.